La realitat virtual immersiva


LA REALITAT VIRTUAL IMMERSIVA

La realitat virtual immersiva, o VR de les seves sigles en anglès de Virtual Reality, és aquella tecnologia que possibilita a l'usuari, mitjançant l'ús d'un visor VR, submergir-se en escenaris tridimensionals, en primera persona i en 360º, sentint-se immers dins d'ells i , fins i tot, podent interactuar amb els elements que componen aquests escenaris. 

Actualment existeixen diversos visors que ens permeten entrar dins d'aquesta realitat virtual. Hi ha molts models de cascs, ulleres, carcasses, headsets, HDMS de VR. Tots ells tenen diferents característiques i funcionalitats. Alguns d'ells estan destinats exclusivament per a PC o consola o vídeoconsola, i altres per a dispositius mòbils smartphone.

Els continguts tridimensionals generats per ordinador (gràfics 3D o CGI, de les sigles Computer-Generated Imagery) poden ser continguts 3D dinàmics o estàtics (és a dir, amb o sense animacions); interactius o no; i no major o menor nivell de realisme.

Un exemple d'aquest tipus de continguts poden ser des d'objectes 3D simples, passant per videojocs o mons virtuals. Des de la FPB hem estat avaluant la potencialitat del seu ús a l'aula, i les seves possibles aplicacions en la presentació de projectes.

Mitjançant la formació en COSPACES que hem fet durant 3 hores, hem ensenyat als alumnes a generar continguts 3D creats amb ordinadors i amb telèfons mòbils. Aquests poden visualitzar-se de manera semi immersiva o, en alguns casos, immersiva (amb l'ús de visors VR). Podem accedir-hi mitjançant apps per a mòbils, plataformes en línia específiques o navegadors web.

La primera activitat que els hem proposat ha estat crear una sala en la que han de treballar l'espai. Us deixem diverses propostes. Si teniu ulleres de VR us recomanem que des del vostre dispositiu mòbil entreu a dins de la sala. Us assegurem que l'experiència no us deixarà indiferents!

EXEMPLES FETS PELS ALUMNES AMB COSPACES





Isaac Pastor: Aula  https://cospac.es/Bfj1




Per si en vols saber més
Article 


COSPACES






Núria Ferré

Ciència Aplicada

24/01/2018
   #Aprenemenpositiu, #Femsaltarlaxispa, #FPBasica, #FPBasicacomterius, Aprenem en positiu, Electricitat i Electrònica, Fem saltar la xispa, FP Bàsica Comte de Rius, #EWWR_2017

 #Aprenemenpositiu, #Femsaltarlaxispa, #FPBasica, #FPBasicacomterius, Aprenem en positiu, Electricitat i Electrònica, Fem saltar la xispa, FP Bàsica Comte de Rius, Realitat Virtual immersiva